Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020

Η Παρουσίαση του βιβλίου το απόγευμα της Δευτέρας, στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Η Παρουσίαση του βιβλίου  το απόγευμα της Δευτέρας, στο αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Κοζάνης.

Πρόκειται για το βιβλίο η Ισλαμοφοβία, του συγγραφέα Χριστόφορου Κωντσιόγλου, το οποίο παρουσιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας,  στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Κοζάνης, το οποίο παρουσίασε ο Κραλίδης Απόστολος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, και μίλησαν για αυτό  η Ελένη Γερούση, Δρ Φιλοσοφίας του ΑΠΘ, Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνη, ο Κωτσιόπουλος Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.

Καθώς και ο συγγραφέας του βιβλίου Χριστόφορος Κωντσιόγλου λέγοντας πως :

 <<Αν και δεν έχουμε βιώσει στη περιοχή μας, ακόμη την εικόνα, το Ισλάμ πλέον έχει έρθει στη ζωή μας και θα μείνει! Θα μείνει γιατί και η δική μας κοινωνία οδηγείται σε πολυπολιτισμικότητα και διαπολιτισμικότητα.

 Λίγα λόγια σχετικά με το βιβλίο : Εκείνο που φοβίζει πλέον τη δυτική κοινωνία, είναι ο «ξένος», ο «άλλος», ο θρησκευτικά και πολιτισμικά διαφορετικός, που πολλές φορές ταυτίζεται με τον μουσουλμάνο. «Η Ανατολή δεν είναι μόνο γειτονική με την Ευρώπη... Είναι ο πολιτισμικός της ανταγωνιστής και μια από τις βαθύτερες και πιο έμμονες εικόνες του Άλλου». Ο φόβος αυτός, που ήρθε σαν φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, είναι ο φόβος για τον άλλο άνθρωπο, τον μουσουλμάνο και τη θρησκεία του. Η Ευρώπη δεν ήταν έτοιμη για αποδοχή ενός τέτοιου «άλλου». Ήθελε να τον αλλάξει. Ο μουσουλμάνος όμως «άλλος» δεν αλλάζει. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Την εκδήλωση διοργάνωσαν o Σύνδεσμος Φιλολόγων Κοζάνης και οι εκδόσεις Γρηγόρης.

 

Γιώργος Τριανταφύλλου

 BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ