Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Το 1ο Oktoberfest της Κοζάνης, στην αυλή του 2ου ΓΕΛ.

Με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες και επισήμους γέμισε το απόγευμα της Κυριακής ο αύλειος χώρος, του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης όπου και πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος της Γερμανικής γλώσσας, το 1ο Oktoberfest στη Κοζάνη, φεστιβάλ βασισμένο σε αυτό της Βαυαρίας. 

Ήταν ένα πολύ ευχάριστο απόγευμα, καθώς μικροί και μεγάλοι, μπήκαν στο ρυθμό, χόρεψαν Γερμανικά και Ελληνικά, γέλασαν, κοινωνικοποιήθηκαν, γνώρισαν τη Γερμανική κουλτούρα και κάποια απ’ τα έθιμα της, απόλαυσαν Γερμανικές λιχουδιές, λουκάνικα Φρανκφούρτης, γλυκά, και πρέτσελ και βεβαίως οι άνω τον δεκαοκτώ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν  και τη Γερμανική Μπύρα! 

Το παρών δώσανε τοπικοί φορείς, σύλλογοι, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και σημαντικότερο το συγκρότημα The Bahalows Band το οποίο ταξίδευσε με ζωντανή μουσική το κοινό.

<<Από  την ανταπόκριση και από τα συγχαρητήρια μηνύματα που έχουμε λάβει θεωρώ, ότι είναι μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση, η προσέλευση των επισήμων και φορέων προσδίδει ένα άλλο κύρος σε όλο αυτό, καθώς λάβαμε την υπόσχεση ότι η προσπάθεια μας θα στηριχθεί, θα καθιερωθεί ετησίως και θα αναβαθμιστεί ούτως ώστε να έχουμε στο μέλλον ένα καλύτερο αποτέλεσμα.>> Δήλωσε ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ Κοζάνης, κ. Αθανάσιος Παπαβασιλείου. 

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από τη  Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας (Τοπική Επιτροπή Κοζάνης) το 2ο Γενικό, 3ο Γυμνάσιο, και 17ο Δημοτικό, σχολεία Κοζάνης.

Γιώργος Τριανταφύλλου
 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ