Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Τουρκικό drone «περιπολεί» τα γεωτρύπανα στην Κυπριακή ΑΟΖ

Τουρκικό drone «περιπολεί» τα γεωτρύπανα στην Κυπριακή ΑΟΖ

Τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο συνεχίζει η Αγκυρα, προβαίνοντας αυτή τη φορά σε κινήσεις εντυπωσιασμού στην περιοχή.

Ειδικότερα, μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού επανεμφανίστηκε στην Κυπριακή ΑΟΖ όπου βρίσκονται τα τρία σκάφη -Γιαβούζ, Μπαρμπαρός και Φατίχ- συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων.

Το τουρκικό drone μάλιστα καταγράφηκε από την ιστοσελίδα ItaMilRadar που καταγράφει σε πραγματικό χρόνο τις κινήσεις αεροσκαφών.

ItaMilRadar@ItaMilRadar

New patrol mission between and for this Turkish Navy UAV Bayraktar TB2 (TCB807)

View image on Twitter

View image on Twitter

12

11:13 AM - Aug 12, 2019

Twitter Ads info and privacy

See ItaMilRadar's other Tweets

 

Υπενθυμίζεται πως στις 23 Ιουλίου, το τουρκικό υπουργείο Αμυνας ανήρτησε στο Twitter βίντεο από drone ίδιου τύπου, το οποίο κατέγραφε από αέρος το σημείο που βρισκόταν το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ.

Στο πλαίσιο αυτό, το τουρκικό υπουργείο ενημέρωνε πως «το πολεμικό μας ναυτικό παρακολουθεί συνεχώς και αδιάκοπα τα πλοία μας στην Ανατολική Μεσόγειο που διεξάγουν εργασίες γεώτρησης από αέρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Bayraktar TB-2, αεροπλάνα και ελικόπτερα του λιμενικού, από θαλάσσης με υποβρύχια, κορβέτες και τορπιλάκατους και υπό θαλάσσης με υποβρύχια» δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο.

T.C. Millî Savunma Bakanlığı✔@tcsavunma

Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız, Doğu Akdeniz’de sondaj çalışması yapan gemilerimize;
havadan “BAYRAKTAR TB-2 İHA , Deniz Karakol Uçağı ve Deniz Helikopterleri”, suüstünden “Fırkateyn, Korvet ve Hücumbotlar”, sualtından “Denizaltılar” ile sürekli ve kesintisiz refakat ediyor.Πηγή: https://www.in.gr/2019/08/12/politics/diplomatia/tourkiko-drone-peripolei-ta-geotrypana-stin-kypriaki-aoz/