Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Την παραμονή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης διεκδικούν οι Επιμελητές Ανηλίκων

Την παραμονή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης διεκδικούν οι Επιμελητές Ανηλίκων

Οι Επιμελητές Ανηλίκων που συνδράμουν την απονομή δικαιοσύνης για ανήλικους παραβάτες του νόμου και ανήλικα θύματα παραβατικών ενεργειών, διεκδικούν την παραμονή τους στο υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς με το νέο οργανόγραμμα των υπουργείων υπάγονται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου και μεταφέρεται η γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, στην οποία μόνον οργανωτικά ανήκουν.

Οι Επιμελητές Ανηλίκων θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα την Παρασκευή για να εκθέσουν το θέμα τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους.

Εδώ και πενήντα περίπου χρόνια οι Επιμελητές Ανηλίκων, στο πλαίσιο της δημόσιου λειτουργήματός τους, αποτελούν φύσει και θέσει αναπόσπαστο παράγοντα της απονομής δικαιοσύνης σε ανηλίκους και της προστασίας του παιδιού σε κίνδυνο καθώς και, πλέον, της προστασίας του ανήλικου θύματος.

Ο θεσμικός μας ρόλος δίπλα στον δικαστή και τον εισαγγελέα ανηλίκων μας καθιστούν λειτουργικά και οργανικά αναγκαίους στην οργάνωση και τη λειτουργία της δικαιοσύνης και, ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξακολουθήσουμε να ανήκουμε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, αισιοδοξούμε ότι θα προχωρήσουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

https://www.in.gr/2019/07/10/greece/tin-paramoni-tous-sto-ypourgeio-dikaiosynis-diekdikoun-oi-epimelites-anilikon/ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ