Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

Ξεκίνησαν οι εγγραφές και οι μετεγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές και οι μετεγγραφές σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Από χτες, Τρίτη, έως τις 28 Ιουνίου 2019 θα πραγματοποιηθεί η Β΄φάση Ηλεκτρονικών Αιτήσεων Εγγραφής, Ανανέωσης Eγγραφής και Μετεγγραφής για ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ.

Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι»e-eggrafes.minedu.gov.gr» και θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 28 Ιουνίου 2019 και ώρα 23:59.

Από το υπουργείο Παιδείας επισημαίνεται ότι:
α) Για τα Γυμνάσια, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, που φοιτούν στη Γ’ Τάξη κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018 – 2019.

β) Για τις ΣΜΕΑΕ, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, που τώρα φοιτούν στη Γ’ τάξη Ειδικού Γυμνασίου ή Δ’ τάξη Γυμνασίου Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Λυκείου και επιθυμούν να φοιτήσουν σε ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ., εφόσον καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

γ) Για τα Πειραματικά, Πρότυπα, Μουσικά, Καλλιτεχνικά Σχολεία και Σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης, Ηλεκτρονική Αίτηση, υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, που φοιτούν στη Γ΄ Τάξη Γυμνασίου, στην Α΄ Λυκείου και στη Β΄ κατά το τρέχον σχολικό έτος 2018 – 2019, δηλώνοντας εάν επιθυμούν να συνεχίσουν τη φοίτηση σε ίδιου τύπου σχολείο ή επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε άλλο ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.

δ) Για τα ιδιωτικά σχολεία, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, που φοιτούν κατά το τρέχον σχολικό έτος στη Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ Λυκείου ή Β΄ Λυκείου μόνο εφόσον επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε δημόσιο ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.

ε) Για τα εκκλησιαστικά σχολεία, Ηλεκτρονική Αίτηση υποβάλλουν οι γονείς/κηδεμόνες των ανήλικων μαθητών ή οι ίδιοι οι μαθητές, εφόσον είναι ενήλικοι, μόνο εφόσον επιθυμούν να εγγραφούν/μετεγγραφούν σε δημόσιο ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑ.Λ.

στ) Δεν θα υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση μέσω της εφαρμογής e-eggrafes οι μαθητές που προέρχονται από σχολεία του εξωτερικού, καθώς θα πρέπει να προηγηθεί η αντιστοιχία των τάξεων από την αρμόδια Δ.Δ.Ε. Οι αιτήσεις των συγκεκριμένων μαθητών θα υποβληθούν χειρόγραφα στη σχολική μονάδα και θα καταχωρισθούν στο ΠΣ myschool μετά το πέρας των ηλεκτρονικών αιτήσεων.

ζ) Δεν θα υποβάλλουν Ηλεκτρονική Αίτηση μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές οι κρατούμενοι και όσοι παρακολουθούν θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης των εγκεκριμένων οργανισμών του άρθρου 51 του ν. 4139/2013. Οι αιτήσεις των συγκεκριμένων μαθητών θα υποβληθούν χειρόγραφα.

Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis του κηδεμόνα του μαθητή που θέλει να υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση. Για τους/τις ανήλικους μαθητές ή ενήλικα προστατευόμενα μέλη, που δε διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), χρησιμοποιούνται αποκλειστικά οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του γονέα ή κηδεμόνα ή του κατά τον νόμο υπεύθυνου αντίστοιχα που έχει καταχωριστεί στο Πληροφοριακό Σύστημα myschool. Στην τελευταία περίπτωση, απαιτείται αποδεικτικό έγγραφο δημόσιας αρχής για την ολοκλήρωση της εγγραφής τους στο σχολείο.

Επισημαίνεται ότι, αν οι αιτούντες κηδεμόνες ή ενήλικοι μαθητές δεν διαθέτουν κωδικούς ΓΓΠΣ (taxis), οφείλουν να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τους αποκτήσουν έγκαιρα.

https://www.in.gr/2019/06/26/greece/ksekinisan-oi-eggrafes-kai-oi-meteggrafes-se-gel-kai-epal/



Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ