Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Την επέτειο των 100 ετών από την Ποντιακή Γενοκτονία γιόρτασαν οι Ποντιακοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής Εορδαίας.

Την επέτειο των 100 ετών από την Ποντιακή Γενοκτονία γιόρτασαν οι Ποντιακοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι  της ευρύτερης περιοχής Εορδαίας.

Μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης και μνήμης  σήμερα Κυριακή 19 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι θέλοντας να τιμήσουν τους 350 και πλέον χιλιάδες αδικοχαμένους αδελφούς μας στον Πόντο από το αιματηρό χέρι του Κεμάλ Ατατούρκ διοργάνωσε αυτή την εκδήλωση, παρουσία τοπικών, πολιτικών, στρατιωτικών, αστυνομικών αρχών και πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας. Η γιορτή ξεκίνησε με απόδοση στίχων και τραγουδιών από την μουσική χορωδία του συλλόγου Ποντίων Πτολεμαΐδας για να ακολουθήσει ο πανηγυρικός της ημέρας από την καθηγήτρια κ. Ιωαννίδου, η όποια απέδειξε πως πρέπει, με τα λόγια που είπε, να διδάσκονται τα παιδιά μας κάτι το όποιο δυστυχώς αυτή την εποχή αγνοείται. Από σπόντας τα παρατεταμένα χειροκροτήματα του κόσμου των παρευρισκομένων τόσο σε κάθε αποστροφή του λόγου της όσο και στο τέλος της ομιλίας της. Ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο άγαλμα του Δημήτριο Υψηλάντη που κοσμεί την κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας, ενός λεπτού σιγή και τέλος η απόδοση του εθνικού ύμνου απ’ όλους τους παρευρισκομένους. Τέλος να μην ξεχάσουμε την ακάματη πρόεδρο του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας κ. Τουμανίδου Σοφία η όποια χάρις αυτής και των συνεργατών της κατάφεραν να φέρουν εις πέρας την εκδήλωση.BINTEO