Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019

Καθώς ψυχορραγώ ! Γράφει η Εύη Γκάλαβου.

Καθώς ψυχορραγώ ! Γράφει  η Εύη Γκάλαβου.

Δανείζομαι τον τίτλο βιβλίου του Ουίλιαμ Φώκνερ γι’ αυτές τις σκέψεις.


Ψυχορραγώ, ψυχομαχώ, χαροπαλεύω κάθε μέρα και για την κάθε μέρα που κυλάει σ’ αυτήν τη χώρα!


‘’Καθώς ψυχορραγεί η Ελλάδα’’, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι τίτλος της σημερινής μου ανάρτησης.


Είμαι βέβαιη πως κι εσύ που με διαβάζεις νιώθεις το ίδιο όπως και τόσοι άλλοι γύρω μας!


Φυτοζωούμε σε μια χώρα που πάντα τα ταμεία της είναι άδεια γιατί πρόλαβαν (εκεί είναι το θέμα στο ποιος θα προλάβει) και άδειασαν τα ταμεία. Τα ταμεία είναι μείον, κάποιος το έχει πει όμως δυστυχώς δε θυμάμαι ποιος!


Φυτοζωώ παλεύοντας σε μια χώρα που θα ανέβει ο βασικός μισθός όμως δε μας προσδιόρισαν για ποιο μισθό μιλάμε αυτής της δηλωμένης εργασίας ή της κακόμοιρης της αδήλωτης εργασίας;

Ναι, είμαι σίγουρη, σε βλέπω μέσα από αυτήν την οθόνη να γνέφεις καταφατικά το κεφάλι σου και να συμφωνείς μαζί μου! Κι εγώ μαζί σου είμαι !


Δίπλα σου στέκομαι και κοιτάζουμε μαζί αυτό το κείμενο και κάνουμε τις ίδιες σκέψεις!


Νιώθουμε πως βαδίζουμε σ΄ έναν βάλτο με σκυμμένο κεφάλι γιατί τα πόδια μας βουλιάζουν και κοιτάμε μπροστά μόνο μέχρι λίγα εκατοστά γιατί δεν μπορούμε να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά να κοιτάξουμε πιο μακριά και πιο πέρα γιατί δεν ξέρουμε πόσο και που και πότε θα βουλιάξουμε περισσότερο απ΄ότι τώρα!


Δουλεύω και δουλεύεις και δουλεύουμε και δουλεύετε και δουλεύουν όλοι,(εσκεμμένα δε γράφω εργάζομαι αλλά δουλεύω… αρχ. σημ.: `είμαι σκλάβος΄) όσο πιο σκληρά μπορεί το σώμα, η καρδιά, η ψυχή μου, η δική σου, η δικιά μας, η δικιά σας, η δικιά τους!


Και όμως αυτά τα ταμεία είναι πάντοτε ελλειμματικά! Και πάντοτε να παλεύουμε για το καλό όλων μας πιο πολύ και πιο σκληρά… για να έρθει  ο επόμενος και να μας πει ‘’λυπάμαι μα τα ταμεία είναι ακόμα μείον’’


Δουλεύουμε για το κέρδος άλλων χωρίς να έχουμε εμείς ένα αξιοπρεπές κέρδος ζωής, διαβίωσης, πολιτισμού, υγείας, κοινωνίας, επιστήμης, τέχνης .. θα μπορούσα να αραδιάσω έναν σωρό από λέξεις …


Η Ελλάδα ψυχορραγεί γιατί δεν είναι ειλικρινής κανείς με κανέναν!


Θα ήταν τόσο έντιμο να ακουστεί ‘’θέλω να σε εκμεταλλευτώ, αν σου αρέσει εγώ θα βρω αλλού άλλον έναν κακόμοιρο σαν εσένα για να κάνει τη δουλειά που θέλω να κάνεις γιατί δε με ενδιαφέρεις εσύ αλλά το ΕΓΩ ΜΟΥ ‘’(γιατί και τώρα αυτό ισχύει αλλά δεν το ακούς ποτέ από τα στόματα, το διαπιστώνεις κάθε μέρα από τις πράξεις τους)


Παραδίδω το πνεύμα μου κάθε μέρα όπως κι εσύ. Στην Ελλάδα είμαστε όλοι στο ίδιο στάσιμο σημείο, στην ίδια δυσμενή θέση αυτήν της φτώχειας!


Θα υπάρξουμε κάποτε καταπέλτης!

 


σημ.συγγρ. Σας ευχαριστώ για την αγάπη που δείχνετε στις σκόρπιες σκέψεις μου, τις έχετε αγκαλιάσει και τις διαδίδετε! Να ‘στε πάντα καλά!


Σας χαιρετώ!