Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Επιστολή του Κώστα Βάνη προς τον Άγιο Φλωρίνης κ.κ. Θεόκλητο Πασσαλή

Επιστολή του Κώστα Βάνη προς τον Άγιο Φλωρίνης κ.κ. Θεόκλητο Πασσαλή

Άγιε Φλωρίνης, σας παρακαλώ αναθεωρήστε την απόφαση σας για τους Ιερομονάχους της Αγίας Παρασκευής.

Εν αρχή σας φιλώ την χείρα και σας μνημονεύω ως Θρησκευτικό Πατέρα και ποιμενάρχη γιατί πιστεύω πως βαθειά μέσα σας είστε ένας αγνός και καλός Επίσκοπος.

Πλην όμως ως άνθρωπος που είστε όπως όλοι μας, ενδεχομένως να μην έχετε σωστούς συμβούλους που σας οδηγούν σε λάθος αποφάσεις (κάτι το οποίο νομίζω πως συμβαίνει).

Συλλογισθείτε καλύτερα και περισσότερο αυτήν την ύστατη στιγμή, ακολουθώντας τα κελεύσματα του Κυρίου που αναφέρει πως - μεταξύ όχι μόνο των Ορθοδόξων Χριστιανών αλλά και όλων των ανθρώπων – θα πρέπει να υπάρχει αγάπη, ταπείνωση, συγχώρεση.

Όπως λοιπόν πέρυσι δεν παραστήκατε στην κατάπτυστη Σύνοδο του Κολυμβαρίου, που έλαβε αποφάσεις αντίθετες με την Ορθοδοξία (και ορθώς πράξατε), δείξτε ανωτερότητα και αναθεωρήστε την απόφαση που πήρατε κατά του Ηγούμενου Αρχιμανδρίτη π. Μαξίμου Καραβά του π. Ιγνάτιου Καλαιτζόπουλου και του Ιερομονάχου π. Ευδόκιμου και (αφού για άλλη μια φορά πιστεύω πως πλανηθήκατε και δεν ήταν στην πρόθεση σας να την πάρετε) ελάτε αύριο 25 τρέχοντος μηνός να συμπροσευχηθούμε στην Παννυχίδα της Ιεράς πανηγύρεως της Ιεράς Μονής μας,μαζί με τους Ιερείς και μονάχους της Αγίας Παρασκευής αναγγέλλοντας την σύμφωνη γνώμη σας επί των θέσεων των Ιερομονάχων της Μονής - και την αλλαγή της απόφασης σας συνεχίζοντας την έως τώρα απρόσκοπτη λειτουργία του Μοναστηριού, αφήνοντας τους Άγιους Πατέρες που λειτουργούν εις αυτήν να προσφέρουν το τόσο σημαντικό έργο τους.

Και πιστέψτε το θα είναι μια απόφαση Θεάρεστη, μια απόφαση που θα επαναφέρει την τάξη και την ομαλότητα τόσο στην εύρυθμη λειτουργία της Ιεράς Μονής όσο και την τάξη και αγάπη μεταξύ των Πιστών της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας και όχι μόνο!!!!!!!!!!

Η Ορθοδοξία μας που βάλλεται από παντού, δεν έχει ανάγκη την διάσπαση και την διχόνοια μέσα στον κόρφο της. αλλά την αγάπη, την σύνεση και την ενότητα όλων εμάς που νοιώθουμε πως είμαστε Ορθόδοξοι Χριστιανοί.

Δείξτε τέλος Ανωτερότητα Άγιε μας Πατέρα και να είστε σίγουρος πως θα νοιώσετε πολύ ευχάριστα από μέσα σας και δεύτερον θα δώσετε μεγάλη χαρά στον προκάτοχο σας γέροντα αείμνηστο π. Αυγουστίνο Καντιώτη ο οποίος μας κοιτάει από τους ουρανούς και προσεύχεται για όλους μας!!!!!!!!!!!!!

Με τον προσήκοντα σεβασμό

Κώστας ΒάνηςΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ