Τρίτη 30 Ιουνίου 2026

Η «Φλόγα της Αγάπης» πέρασε από το Αμύνταιο μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας

Η «Φλόγα της Αγάπης» πέρασε από το Αμύνταιο μεταφέροντας το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας

Ο Δήμος Αμυνταίου υποδέχθηκε το πρωί του Σαββάτου 20 Ιουνίου 2026 τη «Φλόγα της Αγάπης», στο πλαίσιο της 24ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, σε μια δράση με έντονο συμβολισμό αλληλεγγύης, κοινωνικής προσφοράς και σεβασμού προς τον συνάνθρωπο.

Η εκκίνηση της διαδρομής πραγματοποιήθηκε από το Ανοιχτό Αμφιθέατρο Αμυνταίου, με τη φλόγα να διασχίζει σημεία της πόλης όπως τις σιδηροδρομικές γραμμές, την Πλατεία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, την οδό 28ου Συντάγματος Πεζικού, τον κυκλικό κόμβο και να καταλήγει στην πύλη του στρατοπέδου.

Τη «Φλόγα της Αγάπης» μετέφεραν νέοι αθλητές της περιοχής, μεταξύ των οποίων ο Αριστείδης Μπόνας, η Ελεάννα Ευθυμιάδου, ο Μιχάλης Ρόμπης και ο Γιάννης Μπάντης, αναδεικνύοντας τον στενό δεσμό του αθλητισμού με τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

Η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών αποτελεί θεσμό από το 2002, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της εθελοντικής αιμοδοσίας. Η φετινή διαδρομή ξεκίνησε από την Ξάνθη στις 12 Ιουνίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Οκτωβρίου στον Πύργο.

Ο Δήμος Αμυνταίου συμμετείχε για ακόμη μία χρονιά στη δράση, συμβάλλοντας στη διάδοση του μηνύματος ότι το αίμα αποτελεί πολύτιμο αγαθό που εξασφαλίζεται μόνο μέσα από την ανιδιοτελή προσφορά ανθρώπου προς άνθρωπο, αφήνοντας πίσω του ένα ισχυρό μήνυμα ζωής.

 

 

Γιώργος Κραστάνας



Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ