Τετάρτη 3 Ιουνίου 2026

Δήμος Αμυνταίου - Ψηφιακό Παιχνίδι για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, που αφορά την οδική ασφάλεια και την οδηγική συμπεριφορά

Δήμος Αμυνταίου - Ψηφιακό Παιχνίδι για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, που αφορά την οδική ασφάλεια και την οδηγική συμπεριφορά

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2026, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παρουσιάζει μέσω της ΗΠΣΒΑΚ το ψηφιακό παιχνίδι «Ποδηλατούπολη - Ποδηλατώ με ασφάλεια στη γειτονιά μου», με στόχο την εκπαίδευση παιδιών σε θέματα οδικής ασφάλειας και βιώσιμης κινητικότητας.

Η εφαρμογή σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Μεταφορών της Γενικής Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού Μεταφορών και Οδικής Ασφάλειας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Υποστήριξης Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων και με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας για ζητήματα που αφορούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Το διαδραστικό παιχνίδι απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου και δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής από δύο έως έξι παίκτες στον ίδιο υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο.

Μέσα από ένα ευχάριστο ψηφιακό περιβάλλον, τα παιδιά εξοικειώνονται με βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, μαθαίνουν για το ποδήλατο και τη βιώσιμη μετακίνηση, ενώ παράλληλα ενισχύουν τη συνεργασία, την περιβαλλοντική συνείδηση και την κριτική σκέψη.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο στο Ποδηλατούπολη - Ποδηλατώ με ασφάλεια στη γειτονιά μου



Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ