Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κοζάνης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Έφηβοι και Ψηφιακός Κόσμος: Ευκαιρίες, Κίνδυνοι και Υγιή Όρια», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαρτίου 2026 στις 11:00 το πρωί στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου “Κοβεντάρειο”, με ελεύθερη είσοδο. Η εκδήλωση υλοποιείται σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Κοζάνης και στοχεύει στην ενημέρωση γονέων, εκπαιδευτικών και κοινού σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, τους κινδύνους όπως cyberbullying, grooming, εθισμό και παραπληροφόρηση, την ψυχική υγεία των εφήβων και τον ρόλο της οικογένειας και του σχολείου.
Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παντελής Ουσταγιαννίδης με θέμα «Ασφαλής Πλοήγηση στο διαδίκτυο. Προκλήσεις, κίνδυνοι, πρόληψη!», ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Πληροφορικής Δρ Αθανάσιος Παπαβασιλείου με θέμα «Το Σχολείο στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό» και η Ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας κα Ανδριάνα Χαριτοπούλου με θέμα «Οι ψηφιακές ταυτότητες ως μέρος δόμησης του ψυχισμού κατά την εφηβεία».
Στο κοινό απευθύνονται γονείς μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, εκπαιδευτικοί, μαθητές άνω των 14 ετών και ευρύ κοινό. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω YouTube από το κανάλι της Αίθουσας Συνεδριάσεων Κοβεντάρειο.
https://www.youtube.com/@ΑίθουσαΣυνεδριάσεωνΚοβεντάρειο

Κώστας Βάνης
Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr
