Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και ενιαίο τουριστικό pass στον Δήμο Καστοριάς

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και ενιαίο τουριστικό pass στον Δήμο Καστοριάς

Ο Δήμος Καστοριάς προχωρά στην πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου σε όλες τις τουριστικές του δομές, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού της τουριστικής του πολιτικής. Το νέο σύστημα τίθεται σε λειτουργία στο Σπήλαιο του Δράκου, το Ενυδρείο, τον Λιμναίο Οικισμό και το καράβι «Ολυμπία».

Από την Παρασκευή 6/2/2026 εφαρμόζεται το πολλαπλό – ενιαίο εισιτήριο, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να έχουν πρόσβαση με ένα εισιτήριο σε δύο, τρεις ή και τέσσερις τουριστικές δομές, με κλιμακούμενες εκπτώσεις που κυμαίνονται από 5% έως 20%. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση των πολλαπλών επισκέψεων, στην αύξηση των εσόδων και στη δημιουργία κινήτρων για μεγαλύτερη παραμονή των επισκεπτών στην περιοχή.

Η νέα ψηφιακή πλατφόρμα προσφέρει online καταγραφή και στατιστική ανάλυση σε πραγματικό χρόνο, επιτρέποντας τον ακριβή διαχωρισμό επισκεπτών και επισκέψεων, καθώς και τη συλλογή στοιχείων σχετικά με τις εισπράξεις, τις προτιμήσεις και τη διάρκεια παραμονής. Τα δεδομένα αυτά αποτελούν σημαντικό εργαλείο για τον στρατηγικό σχεδιασμό και τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων στον τομέα του τουρισμού.

Σε επόμενη φάση προβλέπεται η δυνατότητα self-service ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων, με προκράτηση μέσω κινητού τηλεφώνου ή υπολογιστή, με στόχο τη μείωση των ουρών και τη βελτίωση της διαχείρισης της επισκεψιμότητας. Η εξέλιξη αυτή θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός ενιαίου ψηφιακού τουριστικού pass και εντάσσει τον Δήμο Καστοριάς στο μοντέλο του «έξυπνου Δήμου».

 

Κώστας Βάνης
 



Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ