Πέμπτη 12 Ιουνίου 2025

Με επιτυχία η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κοζάνης – “Αγάπη μου, επένδυσα στο e-shop”

Πτολεμαΐδα, 14 Μαΐου 2025 – Μήνυμα αισιοδοξίας, καινοτομίας και εξωστρέφειας έστειλε η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Κοζάνης με τίτλο “Αγάπη μου, επένδυσα στο e-shop”, που πραγματοποιήθηκε χθες Τέταρτη 14 Μαΐου στις 17:00 στο Κτίριο του Ελληνισμού της Εγγύς Ανατολής στην Πτολεμαΐδα.

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Επιμελητηρίου για την προώθηση του ηλεκτρονικού εμπορίου και του νέου επιχειρείν, και φιλοξένησε οκτώ επιτυχημένους digital retailers του Νομού Κοζάνης, οι οποίοι, ως μέλη του Επιμελητηρίου, μοιράστηκαν με βιωματικό τρόπο τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους από τον χώρο του e-commerce.

 

Οι ομιλητές ανέδειξαν με παραστατικότητα πώς κατάφεραν να χτίσουν και να αναπτύξουν τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα, φέρνοντας εκατομμύρια ευρώ τζίρου στην τοπική οικονομία, μέσα από πωλήσεις σε καταναλωτές από όλη την Ελλάδα. Η εκδήλωση ανέδειξε το δυναμικό του τοπικού επιχειρείν, με τους “digital retailers της διπλανής πόρτας” να αποτελούν έμπνευση για όσους κάνουν – ή σκέφτονται να κάνουν – τα πρώτα τους βήματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

 

Οι οκτώ επιχειρηματίες που παρουσίασαν τις ιστορίες τους ήταν:

              •            Ζευκλής Χρήστος – centraleshop.gr

              •            Σιδηρόπουλος Αλέξανδρος – sidiros.gr

              •            Χαρίτων Δημήτριος – altersmoke.gr, mrbig.gr, xfood.gr

              •            Πέιος Σαράντης – e-color.gr

              •            Εμμανουηλίδης Άκης – agora-zw.gr

              •            Παληός Γιάννης – paradosiakaorgana.gr

              •            Δήμτσας Ιωάννης – dimtsas.eu

              •            Γκουτζιαμάνης Νικόλαος – metrostore.gr

 

Οι παρεμβάσεις τους ανέδειξαν καλές πρακτικές, εργαλεία marketing, στρατηγικές διαχείρισης e-shop, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν μέχρι να φτάσουν στην επιτυχία. Όλοι τους τόνισαν ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο δεν είναι απλώς μια τεχνολογική επιλογή, αλλά μια άμεση ευκαιρία εισροής χρήματος στην περιοχή, με σημαντική συμβολή στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.

 

Το κοινό παρακολούθησε με αμείωτο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξε ανοιχτός διάλογος και ερωτήσεις προς τους ομιλητές. Το Επιμελητήριο δεσμεύτηκε να συνεχίσει με παρόμοιες δράσεις, στηρίζοντας έμπρακτα την ψηφιακή μετάβαση των τοπικών επιχειρήσεων.



Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ