Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

Επιτυχημένη η λειτουργία κυκλοφοριακής αγωγής από την Τροχαία Καστοριάς

Επιτυχημένη η λειτουργία κυκλοφοριακής αγωγής από την Τροχαία Καστοριάς

Για ακόμη μία χρονιά και με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η λειτουργία περιπτέρου κυκλοφοριακής αγωγής του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς στο πλαίσιο της 2ης Έκθεσης Ιστορικών Οχημάτων Καστοριάς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας.

 Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι φορέων και αρχών της Καστοριάς, καθώς και μεγάλος αριθμός παιδιών συνοδευόμενα από τους γονείς τους κατέκλυσαν το περίπτερο του Τμήματος Τροχαίας Καστοριάς.

Στους επισκέπτες του περίπτερου έγινε παρουσίαση, από καταρτισμένο προσωπικό, υλικοτεχνικού εξοπλισμού και συγκεκριμένα της ηλεκτρονικής συσκευής αλκοολομέτρησης (αλκοτέστ), της ηλεκτρονικής συσκευής μέτρησης ταχύτητας οχημάτων (radar) και του συστήματος τυποποιημένου εξοπλισμού για τον έλεγχο αναλογικών και ψηφιακών ταχογράφων οχημάτων, διανεμήθηκαν φυλλάδια για την οδική ασφάλεια, αλλά και για την κίνηση των Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων (Ε.Π.Η.Ο.). 

Σημειώνει ακόμη ότι κατά τη διάρκεια λειτουργίας του περιπτέρου οι πολίτες ενημερώθηκαν, μέσω μίας σειράς δράσεων, για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε έκθεση οχημάτων, περιπολικού, μοτοσυκλέτας και ποδηλάτων, ενημερώνοντας τους επισκέπτες για για τον τρόπο αστυνόμευσης της πόλης.


Σκοπός των δράσεων ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών που κινούνται στο οδικό δίκτυο, καθώς προτεραιότητα της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αφενός μεν η υιοθέτηση της οδικής ασφάλειας, αφετέρου δε η κατανόηση των λόγων θέσπισης κανόνων οδικής κυκλοφορίας, καθώς και η αναγκαιότητα όχι μόνον της τήρησής τους, αλλά και της εφαρμογής τους.Πηγή: Συντακτική ομάδα PtolemaidaNews.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ