Δευτέρα 20 Μαΐου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

Το Flex2Energy και η ελληνική εταιρεία ΟΕΤ στις Βρυξέλλες

Το Flex2Energy και η ελληνική εταιρεία ΟΕΤ στις Βρυξέλλες

Η ΟΕΤ και το Ευρωπαϊκό project Flex2Energy στον ευρωπαϊκό οργανισμό CINEA για το Κλίμα, τις Υποδομές & το Περιβάλλον, και το μέλλον των φωτοβολταϊκών

Στην τεχνολογική και επιχειρηματική εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον τίτλο Solar PV Energy EU παρουσιάστηκε το εμβληματικό έργο Flex2Energy της Organic Electronic Technologies.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 25 Απριλίου στις Βρυξέλλες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για το Κλίμα, τις Υποδομές και το Περιβάλλον CINEA και υπεύθυνο τον Σύμβουλο του Horizon Europe στην Ενέργεια και τα Φωτοβολταϊκά Dr Mauricio Richter.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και παρουσίασαν το Flex2Energy εκ μέρους της εταιρείας Organic Electronic Technologies , ο υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου της εταιρείας  Βασίλης Κυριαζόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου HOPE-A Δρ Αστέριος Χατζηπαραδείσης, από το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN o επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ Αργύρης Λασκαράκης και ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Coatema coating machinery Thomas Kolbusch.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Flex2Energy αποτελεί ένα εμβληματικό project της ΕΕ και δημιουργεί την πράσινη βιομηχανία των οργανικών ηλεκτρονικών και των φωτοβολταίκών 3ης γενιάς κτίζοντας το πρώτο παγκοσμίως εργοστάσιο μαζικής παραγωγής τους.

Η πρωτοποριακή τεχνολογία φωτοβολταίκών 3ης γενιάς είναι η Ευρωπαϊκή απάντηση στο πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής και συνεισφέρει αποτελεσματικά στην κλιματική ουδετερότητα της οικονομάς. Η χρήση των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς εξασφαλίζει πράσινη φιλική στο περιβάλλον ενέργεια και οι εφαρμογές τους εξασφαλίζουν υψηλής αισθητικής ενέργεια στα κτίρια και τις έξυπνες πόλεις.

 Οι προκλήσεις, οι ευκαιρίες και οι προοπτικές της πράσινης ενέργειας συζητήθηκαν αναλυτικά στην εκδήλωση από τους εκπροσώπους των 15 ευρωπαϊκών έργων στα φωτοβολταϊκά του H2020 και Horizon Europe του CINEA και τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής στους τομείς τη ενσωμάτωσης και της λειτουργίας των φωτοβολταϊκών στις εφαρμογές (BIPV, VIPV, Agro-PV, πλωτά φωτοβολταϊκά).

Επίσης στην εκδήλωση συζητήθηκαν θέματα ανταγωνιστικότητας, βιωσιμότητας, ανακύκλωσης κυκλικής οικονομίας και ψηφιοποίησης των φωτοβολταϊκών.

Ανάλογη εκδήλωση και συζήτηση  με θέμα τα φωτοβολταϊκά στα κτίρια και γενικότερα  τις χρήσεις των φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Διεθνούς Πολυσυνεδρίου #Nanotexnology2024 (29/6-6/7 PortoPalace Θεσσαλονίκη).

Ο Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός για το Κλίμα, τις Υποδομές και το Περιβάλλον

Ο Ευρωπαϊκός Εκτελεστικός Οργανισμός για το Κλίμα, τις Υποδομές και το Περιβάλλον (CINEA), είναι ο διάδοχος οργανισμός του Εκτελεστικού Οργανισμού Καινοτομίας και Δικαίου. Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του2021 και δραστηριοποιείται από τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς.

Ο CINEA υλοποιεί προγράμματα της ΕΕ και διαδραματίζει κύριο ρόλο στην εδραίωση της Πράσινης Συμφωνίας της ΕΕ .

Ο CINEA διαχειρίζεται ευρωπαϊκά προγράμματα που του έχουν ανατεθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορούν το Κλίμα & Περιβάλλον, την Ενέργεια, τις Μεταφορές & την Κινητικότητα και τη Ναυτιλία.



Πηγή: https://energypress.gr/




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ