Κυριακή 19 Μαΐου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

Λωσταράκος: Σημαντικό ότι προμηθευτές και καταναλωτές γίνονται πιο ώριμοι – Ζητούμενο οι σωστές παρεμβάσεις στην αγορά

Λωσταράκος: Σημαντικό ότι προμηθευτές και καταναλωτές γίνονται πιο ώριμοι – Ζητούμενο οι σωστές παρεμβάσεις στην αγορά

Τη σημασία μετάβασης σε μια νέα, πιο ώριμη φάση για την αγορά προμήθειας, ανέδειξε ο Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της nrg, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Power & Gas Forum.

Μιλώντας στο περιθώριο του συνεδρίου, αναφορικά με τις τιμές ενέργειας, ο κ. Λωσταράκος ανέφερε: “Πιθανότατα θα παραμείνει η πτωτική τάση, βέβαια η χονδρεμπορική θα μας δείξει το δρόμο”.

Ειδικότερα, για τις συνθήκες της λιανικής αγοράς υπογράμμισε ότι, “το σημαντικό είναι ότι μπαίνουμε σε μια νέα φάση της αγοράς, που έχουμε περισσότερο ώριμους καταναλωτές και προμηθευτές. Το ζητούμενο είναι η πολιτεία και η Ρυθμιστική Αρχή να κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να αρθούν οι στρεβλώσεις. Εμείς από την πλευρά μας, με ορθολογικές επενδύσεις να βελτιώνουμε την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουμε και την ανταγωνιστικότητα των τιμών”.

Όπως πρόσθεσε, ο ενεργειακός τουρισμός, η καθολική υπηρεσία, θέματα άντλησης ρευστότητας από το κράτος, αποτελούν μεταξύ άλλων τις στρεβλώσεις που οι προμηθευτές ελπίζουν ότι στην πορεία θα βελτιωθούν.



Πηγή: https://energypress.gr/




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ