Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

«Αδειάζουν» τα σχολεία περιοχών της Πτολεμαΐδας-Πρώτο κουδούνι με λιγότερους μαθητές

«Αδειάζουν» τα σχολεία περιοχών της Πτολεμαΐδας-Πρώτο κουδούνι με λιγότερους μαθητές

Αδειάζουν τα σχολεία στα χωριά της Πτολεμαϊδας. Οι οικογένειες με παιδιά μετακομίζουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, για να μπορέσουν οι γονείς να βρουν δουλειά. Το αποτέλεσμα, είναι καινούριες σχολικές μονάδες, με σύγχρονες υποδομές, να ερημώνουν...

Στο νηπιαγωγείο της Άρδασσας οι εκπαιδευτικοί καλωσόρισαν εννιά παιδιά προσχολικής ηλικίας λιγότερα από κάθε άλλη σχολική χρονιά. Κάθε χρόνο οι μαθητές και μαθήτριες είναι όλο και λιγότεροι στα περιφερειακά σχολεία της Εορδαίας, αφού οι οικογένειες τους επιλέγουν να μετακινηθούν προς την πόλη.

«Αυτό που συνέβαινε τουλάχιστον πριν 25 χρόνια, να μετακινούνται τα νέα ζευγάρια στα μεγάλα αστικά κέντρα, γιατί ίσως βρίσκουν εκεί δουλειά και τα χωριά που ενώ έχουν ασφαλή κτίρια, άρτια εξοπλισμένα -τεχνολογικά, παιδαγωγικά και από άποψη εκπαιδευτικού προσωπικού- έχουν τους μαθητές που πρέπει για τη λειτουργία της σχολικής μονάδας», όπως δήλωσε η Κατερίνα Ασπράγκαθου, πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών Εορδαίας.

Υπογεννητικότητα και απολιγνιτοποίηση για την περιοχή της Εορδαίας είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες για τη μείωση του μαθητικού δυναμικού.

Ρεπορτάζ: Μαίρη ΚεσκιλίδουΠηγή: https://www.ertnews.gr/
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ