Κυριακή 21 Ιουλίου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

Ινδία: Πάνω από 280 οι νεκροί από σύγκρουση τρένων

Ινδία: Πάνω από 280 οι νεκροί από σύγκρουση τρένων

Πρόκειται για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία τις τελευταίες δεκαετίες.

 Τουλάχιστον 288 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 900 τραυματίστηκαν από τη σύγκρουση δύο επιβατικών τρένων χθες στο κρατίδιο Οντίσα της ανατολικής Ινδίας, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

 

Περισσότερα από 200 ασθενοφόρα έχουν σταλεί στο σημείο στην περιοχή. Η επιχείρηση των συνεργείων διάσωσης στον τόπο της τραγωδίας βρίσκεται σε εξέλιξη και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερος.

Στο δυστύχημα ενεπλάκησαν τρία τρένα. Δύο επιβατικά ενεπλάκησαν ενεργά ενώ το τρίτο, μία εμπορική αμαξοστοιχία, ήταν σταθμευμένο στο σημείο τηης σύγκρουσης. 

 

Το Κορομαντέλ Εξπρές, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κολκάτα στο Τσενάι, συγκρούστηκε με μια άλλη επιβατική αμαξοστοιχία, το Χόουραχ Σουπερφάστ Εξπρές, κοντά στο Μπαλασόρ, σύμφωνα με στελέχη των σιδηροδρόμων.


Εκτιμάται ότι το ένα επιβατικό τρένο εκτροχιάστηκε πριν χτυπηθεί από την δεύτερη αμαξοστοιχία που κινούνταν στη διπλανή γραμμή αργά την Παρασκευή. Πιστεύεται ότι πολλά βαγόνια από το Κορομαντέλ Εξπρές εκτροχιάστηκαν περίπου στις 19:00 τοπική ώρα (13:30 GMT), με μερικά από αυτά να καταλήγουν στην αντίθετη γραμμή.

Πρόκειται για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία τις τελευταίες δεκαετίες και κηρύχθηκε ημέρα πένθους στην πολιτεία.

Η Ινδία διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα τρένων στον κόσμο και δυστυχήματα συμβαίνουν συχνά, παρά τις επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τις κυβερνήσεις προκειμένου να βελτιώσουν τις υποδομές, σημειώνει το BBC.

Αναφερόμενος στο δυστύχημα, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι είπε ότι οι σκέψεις του ήταν με τις οικογένειες των νεκρών. «Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη στο σημείο του δυστυχήματος και παρέχεται κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες», έγραψε στο Twitter.

 Πηγή: https://www.naftemporiki.gr
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ