Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Θεσσαλονίκη: «Ήταν νέοι, ήταν παιδιά!» έγραφε πανό για την τραγωδία στα Τέμπη

 Θεσσαλονίκη: «Ήταν νέοι, ήταν παιδιά!» έγραφε πανό για την τραγωδία στα Τέμπη

Στη σκιά της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, που είχε ως απολογισμό τον θάνατο τουλάχιστον 57 ανθρώπων, τιμάται σήμερα (25/03) η εθνική εορτή σε όλη τη χώρα. Φυσικά, δεν λείπουν οι αντιδράσεις των πολιτών που παρακολουθούν την παρέλαση.

Έτσι, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη αναρτήθηκε πανό κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης που έγραφε: «Ο λαός πενθεί τους νέους που σκότωσαν στα Τέμπη». Ακόμα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thesstoday.gr, άλλο πανό ανέφερε: «Ήταν νέοι, ήταν παιδιά! Κάτω η κυβέρνηση των δολοφόνων!».

Τέμπη, πανό, Θεσσαλονίκη, παρέλαση, 25η Μαρτίου, σιδηροδρομικό δυστύχημα
Πηγή: thesstoday.gr

Μάλιστα, συγκεντρωμένοι φοιτητές κρατούσαν μαύρα μπαλόνια και πλακάτ με συνθήματα όπως «οι ιδιωτικοποιήσεις σκοτώνουν» και «πουλήσατε τα πάντα, είστε δολοφόνοι». Η φοιτήτρια, Σαμπίνα Κουρίζη δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προσπαθούν να ξεπλύνουν αυτή τη στυγνή δολοφονία. Δεν σταματάμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Επισημαίνεται ότι τη διαμαρτυρία των φοιτητών, που βρισκόταν κοντά στην εξέδρα των επισήμων, περιφρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της παρέλασης μαθητικών, στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων.

 

 

 Πηγή: https://www.ieidiseis.gr/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ