Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

Live η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας – Ποια τμήματα θα παρελάσουν

Live η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας – Ποια τμήματα θα παρελάσουν

Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, από εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Με λαμπρότητα πραγματοποιείται η στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα για την 202η επέτειο από την επανάσταση του 1821.

Στην παρέλαση κάνουν «πρεμιέρα» τα άρματα μάχης Marder 1A3, αλλά και τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 Viper που θα σκίσουν τον αττικό ουρανό.

Νωρίτερα, πραγματοποιηθούν συμβολικοί κανονιοβολισμοί στον Λυκαβηττός, αλλά και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, από εκπροσώπους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας.


Ενδεικτικά, στην παρέλαση θα λάβουν μέρος:

-Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς.

 

-Μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων θα παρελάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα πρόσφατα αποκτηθέντα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3.

-Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «PATRIOT» και «ΒΕΛΟΣ».

-Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού.

-Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων Σπουδαστών και Σπουδαστριών των Στρατιωτικών Σχολών των ΕΔ και των ΣΑ.

-Μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

-Κατά την διάρκεια της παρέλασης θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις αεροπορικών μέσων, όπως παρακάτω:

-Ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς AH-64 (APACHE), NH-90, KIOWA WARRIOR, UH-1H, CH-47D (CHINOOK) και του Πολεμικού Ναυτικού SIKORSKY S-70 AEGEAN HAWK.

-Μαχητικών Αεροσκαφών RAFALE, M-2000-5, F-4E (PHANTOM) και SPITFIRE MJ755, καθώς και πρώτη φορά μαχητικών F-16C/D VIPER FIGHTING FALCON και εκπαιδευτικών T-6A TEXAN II 120.

-Ελικοπτέρων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να παρελάσουν εκπέμποντας μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας.Πηγή: https://www.in.gr/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ