Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

UEFA: Σκέψεις για όριο διάρκειας των συμβολαίων έως τα 5 χρόνια

UEFA: Σκέψεις για όριο διάρκειας των συμβολαίων έως τα 5 χρόνια

Η απόφαση της Τσέλσι να προσφέρει συμβόλαιο συνεργασίας στον Μιχάιλο Μούντρικ έως το καλοκαίρι του 2031, αμέσως μετά τη συμφωνία της με τη Σαχτάρ για την αγορά του αντί 100 εκατ. ευρώ, οδηγεί την UEFA  σε αλλαγή πολιτικής και περιορισμό της χρονικής διάρκειας των συμβολαίων στις μεταγραφές.

Η σύμβαση 8,5 ετών που προσφέρθηκε στον Ουκρανό μεσοεπιθετικό είναι η μεγαλύτερη στην 30χρονη Ιστορία της Premier League και οι ανησυχίες που εξέφρασαν ορισμένα κλαμπ, ενεργοποίησαν τα αντανακλαστικά της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής συνομοσπονδίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times» η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο από το προσεχές καλοκαίρι, να μπει όριο στην υπογραφή νέων συμβολαίων σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, που δεν θα ξεπερνάει τα 5 χρόνια.

Μία απόφαση που θα οριστικοποιηθεί τους επόμενους μήνες, προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπιστία του προϊόντος και να μην χρησιμοποιούνται αυτοί οι μηχανισμοί των πολυετών συμβολαίων ως «τρικ» για το μοίρασμα των εξόδων κάθε κλαμπ πάνω στο Financial Fair Play.Πηγή: https://www.zougla.gr/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ