Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

Το συμπλήρωμα διατροφής που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 91%

Το συμπλήρωμα διατροφής που αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 91%

Η βρετανική εφημερίδα Express, επικαλούμενη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of the National Cancer Institute, αναφέρει πως «η λήψη σεληνίου σε συνδυασμό με βιταμίνη Ε αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη στους άνδρες κατά 91%».

Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότερα από 35.000 άτομα. Οι επιστήμονες προσπάθησαν να εντοπίσουν τα πιθανά οφέλη των συμπληρωμάτων διατροφής στην πρόληψη του καρκίνου.

Όμως οι δοκιμές διακόπηκαν απότομα, καθώς οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι ορισμένες ουσίες προκαλούσαν καρκίνο αντί να προστατεύουν από αυτόν σύμφωνα με το άρθρο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το σελήνιο δεν ήταν επικίνδυνο για άτομα που είχαν αρχικά χαμηλά επίπεδα του συγκεκριμένου μετάλλου στον οργανισμό τους.

Ωστόσο, οι ασθενείς με υψηλή συγκέντρωση σεληνίου, όταν έλαβαν πρόσθετες δόσεις, αύξησαν τις πιθανότητες να αποκτήσουν καρκίνο του προστάτη κατά 91%.

 Ο Άλαν Κρίσταλ, ένας από τους κύριους συγγραφείς της μελέτης, καθηγητής του Κέντρου Ερευνών για τον Καρκίνο «Fred Hutchinson» του Σιάτλ, συμβούλεψε να αποφεύγουμε τη λήψη σεληνίου σε συνδυασμό με βιταμίνη Ε, καθώς δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα οφέλη, αντίθετα, αποτελούν σημαντικό κίνδυνο για τον οργανισμό.



Πηγή: https://www.pronews.gr/




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ