Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

Φλώρινα: Λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο Γυμνάσιο Βεύης

Φλώρινα: Λειτουργία δανειστικής βιβλιοθήκης στο Γυμνάσιο Βεύης

Την έναρξη λειτουργίας της νέας δανειστικής του βιβλιοθήκης που βρίσκεται στο ισόγειο του σχολικού κτιρίου και είναι ανοιχτή όχι μόνο για τον μαθητικό πληθυσμό του Γυμνασίου αλλά και για το ευρύτερο κοινό, ανακοίνωσε το Γυμνάσιο Βεύης.

Η δημιουργία μιας δανειστικής βιβλιοθήκης εναρμονίζεται με τη φιλοσοφία του Προγράμματος «T4E– Εξερευνώ την Ευρωπαϊκή μου Ταυτότητα» που υλοποιείται στο Γυμνάσιο Βεύης. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα αναλαμβάνουν δράσεις που υποστηρίζουν το δικαίωμα του ευρωπαίου πολίτη στην πληροφόρηση και στοχεύουν στην προώθηση της απρόσκοπτης πρόσβασης στην ενημέρωση για τα θέματα της ΕΕ.

Η πλούσια συλλογή εκδόσεων και έντυπου υλικού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που φιλοξενείται στη βιβλιοθήκη, αποτελεί ευγενική χορηγία του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας και διανεμήθηκε κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας στο σχολείο, τη Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021. Οι μαθητές έχουν πλέον την ευκαιρία να ενημερώνονται για θέματα όπως ο ρόλος των Ευρωπαϊκών θεσμών, η Ευρωζώνη, το κοινό νόμισμα, τα βήματα για μια πιο πράσινη πόλη, η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκπαιδευτική επίσκεψη του Europe Direct Δυτικής Μακεδονίας μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν εδώ: https://www.europedirect-oenef.eu/locobusvevi/Πηγή: https://www.ertnews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ