Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

Βραβείο σε Έλληνα γιατρό που επιβεβαίωσε το Covid σύμπτωμα της ανοσμίας

Βραβείο σε Έλληνα γιατρό που επιβεβαίωσε το Covid σύμπτωμα της ανοσμίας

Σπουδαία διάκριση για το Ιατρείο Όσφρησης και Γεύσης του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης και τον γιατρό Ιορδάνη Κωνσταντινίδη, για έρευνα που έκαναν σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.

Το εργαστήριο στο οποίο προΐσταται ο κ. Κωνσταντινίδης κέρδισε το «χάλκινο μετάλλιο» για τις πρωτοπόρες έρευνες σχετικά με τον κορωνοϊό και, συγκεκριμένα, για το κατά πόσον η απώλεια όσφρησης είναι πρόδρομο σύμπτωμα του κορωνοϊού.

Το εξειδικευμένο Ιατρείο Όσφρησης και Γεύσης της Β’ ΩΡΛ Κλινικής του ΑΠΘ στο Νοσοκοµείο «Παπαγεωργίου», υπό τον κ. Κωνσταντινίδη, κινητοποιήθηκε στο πρώτο μισό του 2020, όταν διαπιστώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο η ύπαρξη δύο ακόμα ατυπικών συμπτωμάτων, κυρίως σε ασυμπτωματικούς ασθενείς, που έχει προσβάλει ο κορωνοϊός: Ανοσμία με ολοκληρωτική απώλεια ή ελάττωση της όσφρησης και αγευσία (αδυναμία γεύσης).

Το εργαστήριο υψηλής εξειδίκευσης μαζί με ακόμα 500 επιστήμονες από 38 χώρες αναζήτησε πόσο συχνή είναι η εμφάνιση αυτών των συμπτωμάτων στην Covid-19, αλλά και κατά πόσο τα δύο συμπτώματα θα μπορούσαν να αποτελούν ασφαλή ένδειξη για την ύπαρξη του ιού.



Πηγή: https://www.newsbreak.gr




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ