Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

ΑΕΚ: Αρέσει και εξετάζεται ο Καλουλού

ΑΕΚ: Αρέσει και εξετάζεται ο Καλουλού

Μεταξύ των κορυφαίων επιλογών για τη θέση του δεξιού μπακ στην ατζέντα της ΑΕΚ βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 ο 24χρονος άσος της Αζαξιό, Ζιντιόν Καλουλού. Ποια τα δεδομένα της περίπτωσης του διεθνή Κονγκολέζου, αλλά με γαλλικό διαβατήριο, ακραίου αμυντικού.

Η προσθήκη ενός δεξιού μπακ είναι μια από τις προτεραιότητες της ΑΕΚ στο υπόλοιπο του καλοκαιριού. Η περίπτωση του Έλι Ντάσα, του διεθνή Ισραηλινού ακραίου της Φίτεσε είναι μια από αυτές που (μέχρι στιγμής απλώς και μόνο, χωρίς να έχει προχωρήσει περαιτέρω) εξετάζουν στην Ενωση, δεν είναι όμως η μόνη. Το SPORT24 γνωρίζει πως στην ατζέντα των «κιτρινόμαυρων» βρίσκεται σε περίοπτη θέση και ο ακραίος μπακ της Αζαξιό, Ζιντιόν Καλουλού.

Των Βαγγέλη Αρναούτογλου και Αντώνη Οικονομίδη

Γεννημένος στη Γαλλία, με καταγωγή από το Κονγκό (με την εθνική ομάδα του οποίου έχει χριστεί και μία φορά διεθνής), στα 24 του – τα συμπληρώνει σε έναν μήνα, στις 29 Αυγούστου -, αγωνίζεται την τελευταία διετία στην Αζαξιό, κάνοντας γεμάτες δύο τελευταίες σεζόν στη Ligue 2, προερχόμενος (όπως και ο μικρότερος αδερφός του Πιερ, ο οποίος αγωνίζεται στη Μίλαν) από τις ακαδημίες της Λιόν.

Προϊόν scouting της Ένωσης, ο Καλουλού έχει ξεχωρίσει μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του δεξιού μπακ, με την περίπτωση του να έχει "ξεψαχνιστεί" τόσο σε επίπεδο αγωνιστικών χαρακτηριστικών όσο και οικονομικών δεδομένων, όλα εντός πλαισίου και προϋποθέσεων που έχουν τεθεί από την ΑΕΚ.

Σίγουρα ευνοϊκό το γεγονός ότι δεσμεύεται μόνο με έναν ακόμη χρόνο συμβολαίου με την Αζαξιό, με τους Κορσικανούς να παραδέχονται πως τελεί υπό παραχώρηση στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Ο Καλουλού λοιπόν έχει προκριθεί από τους επιτελείς της ΑΕΚ, θεωρείται μια από τις κορυφαίες επιλογές δεξιών μπακ που έχουν εξεταστεί, με τους κιτρινόμαυρους να γνωρίζουν επακριβώς τι απαιτείται προκειμένου αν αποφασιστεί, να προχωρήσουν, χωρίς να αποκλείεται σε αυτό το πλαίσιο να έχουν γίνει ήδη και οι πρώτες επαφές.

Πρόσθετη, αλλά και επίσης ενδεικτική λεπτομέρεια το γεγονός ότι ο 24χρονος μπακ εκπροσωπείται από το γραφείο management των αδερφών Λέμιτς (Βλάντο και Ζόραν), οι οποίοι είχαν μεσολαβήσει επιτυχημένα για το προ ετών deal της ΑΕΚ με τον Λουκάς Μπογέ, έχοντας γενικά εξαιρετικό δίαυλο επικοινωνίας με τους "κιτρινόμαυρους".



Πηγή: https://www.sport24.gr




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ