Κυριακή 25 Ιουλίου 2021

Σκόπια προς Τουρκία: ''Θα αγοράσουμε όπλα από εσάς''!

Σκόπια προς Τουρκία: ''Θα αγοράσουμε όπλα από εσάς''!

Ανθελληνικός άξονας σε εξέλιξη - ''Η Τουρκία είναι σύμμαχός μας''
Κατέρρευσε και επίσημα το αφήγημα τόσο της προηγούμενης Κυβέρνησης, όσο και της σημερινής, ότι τα Σκόπια πλέον είναι ο καλός ''σύμμαχος'' της χώρας. 

Αυτό φάνηκε εξάλλου και στην πρόσφατη περίπτωση του Euro, όπου η εθνική τους ομάδα κατέβηκε στα παιχνίδια ως ''Μακεδονία'', με την Ελλάδα να μην δέχεται γκολ όπως γράφουν κάποιοι, αλλά να βάζει αυτογκόλ, καθώς με ευθύνη της Αθήνας οι ''γείτονές'' μας προχώρησαν σε αυτές τις προκλήσεις! 

Σήμερα το Πενταπόσταγμα θα δημοσιεύσει την συνέντευξη του προέδρου των Σκοπίων Πενταρόβσκι, ο οποίος μίλησε στα τουρκικά ΜΜΕ. 

Αναλυτικά: 
 

Αξιολογώντας τις σχέσεις Τουρκίας-Σκοπίων, ο Πενταρόβσκι είπε ότι από την ίδρυση της χώρας του, οι σχέσεις των δύο χωρών ''είναι εξαιρετικές.''
 
''Έχουμε πολλούς ανθρώπους από τα Σκόπια που ζουν στην Τουρκία και το αντίστροφο.'' Όσον αφορά την οικονομική συνεργασία, ο Πενταρόφσκι είπε: "Μπορώ να πω ότι έχουμε επιταχύνει την οικονομική μας συνεργασία τα τελευταία 10 έως 12 χρόνια. Σήμερα, η Τουρκία είναι μεταξύ των 10 κορυφαίων επενδυτών στη χώρα. Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι η Τουρκία κατατάσσεται στην έκτη θέση στον κατάλογο των 10 κορυφαίων επενδυτών.Αυτό σημαίνει ότι η Τουρκία είναι ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές για τη χώρα.'' 
 
Οι ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της άμυνας 
 

''Γίναμε υποψήφιοι προς ένταξη στο ΝΑΤΟ το 1999 και η Τουρκία ήταν ίσως ο ισχυρότερος υποστηρικτής μας από τότε. Αφού πήραμε δύσκολες αποφάσεις και κάναμε βαριές συμφωνίες με τους γείτονές μας (εννοεί την Ελλάδα), καταφέραμε επιτέλους να μπούμε στη Συμμαχία. Τώρα είμαστε εδώ, επίσημα σύμμαχοι. Ως σύμμαχοι, υπάρχουν πολλές περισσότερες ευκαιρίες στον ορίζοντα για διμερή συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας και της άμυνας."

Υπενθυμίζοντας ότι πριν τα Σκόπια γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ, στρατιώτες και αξιωματικοί εκπαιδεύτηκαν σε τουρκικές στρατιωτικές ακαδημίες, ο Πενταρόφσκι είπε, "Ωστόσο, τώρα έχουμε την καλύτερη ευκαιρία να αγοράσουμε οπλικά συστήματα από την Τουρκία.'! 

Είπατε κάτι; Τα Σκόπια ήταν είναι και θα είναι με την Τουρκία!Πηγή: https://www.pentapostagma.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ