Τρίτη 22 Ιουνίου 2021

Η αμερικανική πρωτεύουσα ξεμένει από βενζίνη μετά την κυβερνοεπίθεση στην Colonial Pipeline

Η αμερικανική πρωτεύουσα ξεμένει από βενζίνη μετά την κυβερνοεπίθεση στην Colonial Pipeline

Η αμερικανική πρωτεύουσα ξεμένει από βενζίνη, παρότι ο σημαντικότερος αγωγός μεταφοράς καυσίμων αύξησε τον εφοδιασμό, μετά την κυβερνοεπίθεση.

Την ίδια ώρα που αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον διαβεβαιώνουν τους οδηγούς ότι οι προμήθειες θα επιστρέψουν σε κανονικά επίπεδα σύντομα. Το κλείσιμο έξι ημερών της Colonial Pipeline είναι η κυβερνοεπίθεση που έχει προκαλέσει τα μεγαλύτερα προβλήματα μέχρι σήμερα, γεγονός που υπογραμμίζει πόσο ευάλωτες είναι οι ζωτικής σημασίας υποδομές στις ΗΠΑ στους χάκερ.

Ο μαζικός αγοραστικός πανικός συνεχίστηκε δύο ημέρες μετά την επαναλειτουργία του μεγαλύτερου δικτύου πετρελαιαγωγών, με αποτέλεσμα πρατήρια καύσιμων στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ να ξεμένουν από βενζίνη, ακόμα και σε περιοχές που βρίσκονταν σε μακρινή απόσταση από τον αγωγό.

Σε υψηλό ετών η τιμή της βενζίνης στις ΗΠΑ

Οι τιμές στην αντλία έχουν ανέλθει στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και χρόνια, μόλις δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της περιόδου κορύφωσης των οδικών μετακινήσεων του καλοκαιριού και καθώς η κυκλοφορία επανακάμπτει μετά τους περιορισμούς λόγω της πανδημίας Covid-19. Ο μέσος όρος της τιμής της βενζίνης σε εθνικό επίπεδο «σκαρφάλωσε» σε περίπου 3,04 δολάρια, η υψηλότερη τιμή από τον Οκτώβριο του 2014, σύμφωνα με την αμερικανική Ένωση Αυτοκινητιστών.

Σήμερα, η έλλεψη βενζίνης ανέρχεται στο 87% στην Ουάσιγκτον, από 79% μία ημέρα πριν, όπως έγινε γνωστό από τον ιστότοπο GasBuddy. «Οι περισσότερες από αυτές τις πολιτείες/περιοχές, όπου δεν υπάρχει διαθεσιμότητα, συνέχισαν να καταγράφουν αγοραστικό πανικό, κάτι που είναι πιθανόν ένας παράγοντας, ο οποίος συνέβαλε στην αργή αποκατάσταση έως τώρα», εξήγησε ο Πάτρικ ντε Χάαν, του GasBuddy. «Θα χρειαστούν λίγες εβδομάδες».

Σε λειτουργία και πάλι το σύστημα της Colonial Pipeline

Η Colonial Pipeline ανακοίνωσε αργά χθες ότι έθεσε εκ νέου σε λειτουργία ολόκληρο το σύστημα πετρελαιαγωγών της, που συνδέει τα διυλιστήρια στον Κόλπο του Μεξικού με τις αγορές κατά μήκος της ανατολικής ακτής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καθησύχασε, επίσης, τους Αμερικανούς οδηγούς ότι ο εφοδιασμός καυσίμων θα αρχίσει να επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα έως αυτό το Σαββατοκύριακο. Ορισμένες πολιτείες είδαν μια μέτρια βελτίωση στις ελλείψης βενζίνης, όμως έχουν ήδη καταγράψει υψηλά ποσοστά έλλειψης. Περίπου το 70% των βενζινάδικων στη Βόρεια Καρολίνα δεν διαθέτει καύσιμα και το 50% στη Βιρτζίνια, τη Νότια Καρολίνα και την Τζόρτζια.Πηγή: https://www.pronews.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ