Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Ο Γιώργος Καραϊβάζ γνώριζε: Η ανάρτηση ντοκουμέντο

Ο Γιώργος Καραϊβάζ γνώριζε: Η ανάρτηση ντοκουμέντο

Η ανάρτηση – φωτιά στο bloko.gr για τις υποκλοπές

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας εξαιρετικός ρεπόρτερ με ευρύ δίκτυο πληροφόρησης. Δεν δίσταζε όμως να συγκρουστεί ακόμα και με τα ανώτατα κλιμάκια της εξουσίας, όταν θεωρούσε πως δρούσαν ενάντια στον θεσμικό τους ρόλο. Επιπλέον, δεν φοβόταν να αποκαλύψει τα κακώς κείμενα χώρων που θεωρούνται άβατα για την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων του.

Στις 9 Ιουλίου 2018 λοιπόν, πολύ πριν δημοσιοποιηθεί η υπόθεση με τις υποκλοπές που ενέπλεκαν στελέχη της ελληνικής αστυνομίας σε μία σκοτεινή ιστορία με μπράβους της νύχτας, μαύρο χρήμα, προστασία σε καζίνο, οίκους ανοχής και νυχτερινά κέντρα, ο Γιώργος Καραϊβάζ αναρτά στο Bloko.Gr ένα ενυπόγραφο άρθρο, πυρηνική βόμβα.
Από το άρθρο αυτό προκύπτει ότι όχι μόνο γνώριζε για τις υποκλοπές και την απόπειρα εμπλοκής του σε ένα σκάνδαλο που θα κλόνιζε τους κύκλους της ελληνικής αστυνομίας, αλλά έκανε λόγο σαφώς για σκοπιμότητες πίσω από αυτή την υπόθεση!

Να σημειωθεί ότι προφανώς τα στοιχεία που παρέθετε ήταν υπαρκτά, άσχετα εάν ουδείς γνώριζε τότε την υπόθεση, εκτός από αυτούς που έκαναν τις υποκλοπές και έφτιαχναν τον φάκελο για την δικαιοσύνη. Σε λίγες μέρες μάλιστα ο δολοφονημένος δημοσιογράφος θα κατέθετε στην δικαιοσύνη για την συγκεκριμένη υπόθεση. Αρκετά δημοσιεύματα λοιπόν, συνδέουν την δολοφονία του με κύκλους που δεν θα ήθελαν να τον αφήσουν να μιλήσει.

Αυτό φυσικά είναι απλώς μια εικασία. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τους πραγματικούς λόγους της στυγνής δολοφονίας του δημοσιογράφου, μέχρι να συλληφθούν οι ένοχοι. Αυτό όμως που προκαλεί απορία, είναι πως το συγκεκριμένο άρθρο διέλαθε της προσοχής όλων αυτών που ασχολούνται δημοσιογραφικά με την υπόθεση. Εμείς το παραθέτουμε αυτούσιο, ώστε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας:

Νέο πογκρόμ Ρουμπάτη σε αξιωματικούς της ΕΛΑΣ, ενώ φουντώνουν τα σενάρια των πρόωρων κρίσεων με ρυθμιστή την ΕΥΠ

Το bloko.gr ήταν κοινωνός από την περασμένη Πέμπτη της διαβίβασης ενός φακέλου με απομαγνητοφωνήσεις, προϊόν υποκλοπής του σούπερ κοριού της ΕΥΠ προς την
εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, μεταξύ των οποίων περιέχονται ύποπτες ή “ύποπτες” συνομιλίες ανάμεσα και κυρίως σε δύο πρώην ανώτατο και ανώτερο αξιωματικο και έναν νυν ανώτατο αξιωματικό με ισχυρή όσο και νευραλγική θέση. Οι υπόλοιποι συνομιλητές είχαν ήδη … αδρανοποιηθεί.

Και δεν θελήσαμε να δημοσιοποιήσουμε την “εισαγωγή” στην συγκεκριμένη εισαγγελέα του συγκεκριμένου φακέλλου, για δύο λόγους. Ο πρώτος, ότι δεν θελήσαμε να “συνδαυλίσουμε” τα όποια σενάρια και προσπάθειες ανατροπής του αρχηγού της ΕΛΑΣ, η δεύτερη οργανωμένη επιχείρηση μετά τον περασμένο Μάϊο, η οποία κι αυτή μάλλον προορίζεται να καταλήξει στον … αφρό του ευσεβούς πόθου.

Η δεύτερη, καθώς η συγκεκριμένη εισαγγελέας “βαρύνεται” με έρευνες στοχοποίησης και μετέπειτα εκκαθάρισης αξιωματικών τόσο της ΕΛΑΣ όσο και του πυροσβεστικού σώματος, μετά από δημοσιεύματα προερχόμενα κατά κανόνα από επίσης συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες, τα οποία στη συνέχεια αποδείχτηκαν πουκάμισα αδειανά. Η ζημιά όμως είχε γίνει και η στόχευση του παρασκηνίου είχε επιτύχει.

Στο καθεαυτό τώρα σκέλος των “στοιχείων” που προέκυψαν από τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, ανακύπτουν δύο επίσης τεράστια ερωτήματα.

Το πρώτο, πως οι τρεις αξιωματικοί συνομιλούν μεταξύ τους για τις τότε κρίσεις. Το ερώτημα που ανακύπτει λοιπόν είναι πόσο παράδοξο κρίνεται που ο τότε υπαρχηγός, με το τότε διοικητή ασφάλειας και τον τότε διευθυντή οργανωμένου εγκλήματος (σ.σ. ο οποίος προορίζονταν για διοικητής ασφάλειας αλλά αποστρατεύθηκε τελικά), συνομιλούν γι αυτές. Ποιος μέσα στην αστυνομία δεν συζητά προοπτικές και πρόσωπα πριν από κάθε ετήσια αξιολόγηση; Και ειδικά όταν πρόκειται για τους επικεφαλής τέτοιων υπηρεσιών και κατόχους αυτών των θέσεων; Με δεδομένο επίσης ότι οι δύο από τους τρεις αποστρατεύθηκαν, γιατί δεν εκδιώχθηκε και ο τρίτος, αλλά παραμένει σήμερα στην ενέργεια και διατηρεί υψηλούς στόχους;

Το δεύτερο, γιατί μετά από την παρέλευση τόσων ετών δόθηκαν σήμερα αυτά τα “στοιχεία” στην εισαγγελέα; Μήπως όλο το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν αξιοποιήσιμα, αλλά έγιναν σήμερα ξαφνικά με κάποιον από μηχανής Θεό; Μάλλον η απάντηση ειναι αυτονόητη και βρίσκει έρεισμα στην παρουσία του τρίτου που υπηρεσιακά επέζησε τότε. Γιατί εάν εμπλέκεται σε βρόμικες υποθέσεις αλλά διατηρήθηκε, η ευθύνη του κ. Ρουμπάτη είναι τεράστια και ποινικά γιατί απέκρυψε τόσο καιρό τα στοιχεία και ηθικά επειδή ακριβώς τα απέκρυψε. Τα καταχώνιασε περιμένοντας ως κοινός οππορτουνιστής την κατάλληλη ευκαιρία.

Για όλους τους παραπάνω συγκεκριμένους λόγους το bloko.gr τήρησε στάση αναμονής. Και για τη φημολογία των πρόωρων μέσα στο καλοκαίρι κρίσεων και καθώς, όλη υπόθεση όζει και μυρίζει αποφορά σκληρού παρασκηνίου και ακραίου χαρακτήρα βυζαντινισμών.

ΥΓ. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν και συντείνουν στο γεγονός, ότι ο κ. Ρουμπάτης μετρά τις τελευταίες ημέρες πριν από την Πομπηία του. Την αποπομπή του δηλαδή από την ΚΥΠ. Εάν με αυτό τον τρόπο και με αυτά τα μέσα επιδιώκει να διασωθεί, είναι δικό του θέμα. Η σπίλωση υπολήψεων όμως μόνο με κάποιες συνομιλίες κρίνεται εκ των πραγμάτων ανήθικη. Και ποιος αλήθεια πιστεύει ότι αυτών των θέσεων ανώτατοι αξιωματικοί θα μιλήσουν φόρα παρτίδα στα τηλέφωνα έχοντας πλήρη γνώση κι επίγνωση ότι είναι παγιδευμένοι από παντού; Σίγουρα δεν ήταν και ούτε είναι αφελείς.

ΥΓ2: Αυτή την φορά ο κ. Ρουμπάτης δεν κάλεσε στο γραφείο του κορυφαίους δημοσιογράφους για να τους ενημερώσει για μία πλεκτάνη. Το έκανε όταν κατήγγειλε την απόπειρα της σε βάρος του σπίλωσης, για την οποία πάντως ακόμη δεν έχει δώσει πειστικές εξηγήσεις. Αναμένουμε….

του Γιώργου ΚαραϊβάζΠηγή: https://www.newsbreak.gr/egklima/198375/o-giorgos-karaivaz-gnorize-i-anartisi-ntokoymento/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ