Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Γιώργος Αμανατίδης: «Μειωμένα τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία»

Γιώργος Αμανατίδης: «Μειωμένα τα τέλη κυκλοφορίας για τα τουριστικά λεωφορεία»

Σε συνέχεια της Αναφοράς μου που προωθήθηκε στους αρμόδιους Υπουργούς, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέσω της Βουλής, ανακοινώθηκε στις 22-02-2021 από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλο Αποστόλη ότι τα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων για το έτος 2021 θα καταβληθούν μειωμένα κατά 50%.

Η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε θετικά σ’ ένα δίκαιο αίτημα των Τουριστικών Πρακτόρων, αποδεικνύοντας ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες και ενεργώντας άμεσα στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν.

 

 

Κοζάνη, 23/02/2021

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

 

ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: 1) Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα 2) Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή 3) Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη ΘΕΜΑ: Εξαίρεση των τουριστικών λεωφορείων από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας για το έτος 2021 με συμψηφισμό με τα τέλη του 2020 Κύριοι Υπουργοί, Καταθέτω ως αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας του σωματείου ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων. Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στην επιστολή, εξαιτίας της πανδημίας του covid-19 τα τουριστικά λεωφορεία βρίσκονται στην πλειοψηφία τους ακινητοποιημένα από το μήνα Μάρτιο 2020, ο κύκλος εργασιών του κλάδου έχει μειωθεί κατά 95%, οι επιχειρήσεις είναι κλειστές, τα έσοδα μηδενικά και οι εργαζόμενοι σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας. Υπό αυτά τα δεδομένα, οι επαγγελματίες ζητούν την πλήρη απαλλαγή των τελών κυκλοφορίας για το 2021 τόσο για τα τουριστικά λεωφορεία όσο και για τα Ι.Χ ειδικής χρονομίσθωσης των τουριστικών γραφείων ως τρόπο συμψηφισμού για τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 που προπληρώθηκαν το 2019. Κύριοι Υπουργοί, δεδομένου ότι οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων είναι ένας από τους κλάδους που έχουν πληγεί βαρύτατα από την πανδημία, παρακαλώ για τη μέριμνά σας, ώστε να δοθεί λύση στο δίκαιο αίτημα τους. Ο Αναφέρων Βουλευτής Γιώργος Αμανατίδης, Ν. Κοζάνης - ΝΔΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ