Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Οι Δημοκρατικοί του Σώματος εισάγουν το «No Glory for Hate Act» για να αποτρέψουν την εμφάνιση του ονόματος Trump σε ομοσπονδιακά έργα

Οι Δημοκρατικοί του Σώματος εισάγουν το «No Glory for Hate Act» για να αποτρέψουν την εμφάνιση του ονόματος Trump σε ομοσπονδιακά έργα

Οι Δημοκρατικοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων έχουν εισαγάγει νομοθεσία που θα εμπόδιζε τον πρώην Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να εμφανίσει το όνομά του σε ομοσπονδιακά έργα, κτίρια, αγάλματα, εδάφη ή άλλο είδος εορτασμού.

Σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου, το οποίο δόθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα, η νομοθεσία «θα απαγόρευε τη χρήση ομοσπονδιακών κονδυλίων για τον εορτασμό ορισμένων πρώην Προέδρων». Αν και ο Τραμπ δεν αναφέρεται ονομαστικά στην προτεινόμενη νομοθεσία, είναι ο μόνος πρόεδρος που διώχθηκε δύο φορές από το Σώμα.

Το νομοσχέδιο, που ονομάστηκε «No Glory for Hate Act», εισήχθη από την Δημοκρατία της Καλιφόρνια Δημοκρατία Linda Sanchez και έχει 13 συνεισφέροντες, όλοι από τους οποίους είναι Δημοκρατικοί.

«Για χρόνια, ο Ντόναλντ Τραμπ έριξε βενζίνη σε ψέματα, ενθαρρύνοντας τον ρατσισμό και το μίσος, και στη συνέχεια άναψε τον αγώνα στις 6 Ιανουαρίου», δήλωσε ο Σάντσεζ σε δήλωση τον περασμένο μήνα.

«Ένας πρόεδρος που έχει διωχθεί δύο φορές δεν αξίζει τις διακρίσεις που απονέμεται σε έναν πρώην πρόεδρο», πρόσθεσε ο Sanchez. «Δεν πρέπει ποτέ να δοξάζουμε το μίσος που ο Donald Trump προσωποποίησε ως Πρόεδρος. Αυτό το νομοσχέδιο διασφαλίζει ότι δεν υπάρχει δόξα για μίσος, ούτε κτίριο, άγαλμα, ούτε καν πάγκο πάρκου. "

Το νομοσχέδιο αποτρέπει συγκεκριμένα τα ομοσπονδιακά κεφάλαια από το να χρησιμοποιηθούν για τη «δημιουργία ή εμφάνιση οποιουδήποτε συμβόλου, μνημείου ή αγάλματος που τιμά τον πρώην Πρόεδρο που έχει διωχθεί δύο φορές από τη Βουλή των Αντιπροσώπων», συμπεριλαμβανομένων «οποιουδήποτε αυτοκινητόδρομου, πάρκου, μετρό, ομοσπονδιακού κτηρίου, στρατιωτικού εγκατάσταση, δρόμος ή άλλη ομοσπονδιακή ιδιοκτησία. "

Το νομοσχέδιο εμποδίζει επίσης τον Τραμπ να θάβεται στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον.

«Ο Γραμματέας Άμυνας δεν θα εγκρίνει καθορισμό επιλεξιμότητας για διακοπή ή ανάκαμψη στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον που έγινε από τον Γραμματέα του Στρατού που επιτρέπει τη διακοπή ή την αναστολή στο Εθνικό Νεκροταφείο του Άρλινγκτον οποιουδήποτε πρώην Προέδρου που έχει διωχθεί δύο φορές από τη Βουλή του Αντιπρόσωποι », αναφέρει το νομοσχέδιο.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο αναφέρει ότι δύο φορές οι κατηγορούμενοι πρόεδροι «δεν έχουν δικαίωμα να λάβουν κανένα όφελος, εκτός από την προστασία της μυστικής υπηρεσίας, βάσει αυτού του νόμου». Αναφέρει επίσης:

Κανένα ομοσπονδιακό κεφάλαιο ή άλλη ομοσπονδιακή οικονομική βοήθεια δεν μπορεί να παρασχεθεί σε μια πολιτεία, πολιτική υποδιαίρεση αυτής ή οντότητα εάν τέτοια κεφάλαια ή οικονομική βοήθεια θα χρησιμοποιηθούν προς όφελος οποιουδήποτε κτιρίου, γης, κατασκευής, εγκατάστασης ή οποιασδήποτε άλλης ιδιοκτησίας που φέρει το όνομα, ή ονομάζεται ή ορίζεται σε ανάμνηση, οποιουδήποτε πρώην Προέδρου που έχει διωχθεί δύο φορές από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Σάντσεζ υπενθύμισε τα γεγονότα που ξετυλίχτηκαν μέσα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου και επέμεινε ότι οι μαθητές δεν πρέπει να φοιτήσουν σε σχολείο που ονομάζεται «προς τιμήν ενός προδοτικού προέδρου»:

Θυμάμαι να έχω τις τρομακτικές ειδήσεις ότι κανείς δεν ερχόταν να μας βοηθήσει, ότι η Εθνική Φρουρά δεν είχε λάβει έγκριση, ενώ οι αστυνομικοί ξυλοκοπήθηκαν και κατακλύστηκαν. Σκέφτηκα, κανείς που δεν προκαλεί αυτή την ηρεμιστική πράξη δεν πρέπει ποτέ να τηρείται στα ίδια υψηλά πρότυπα που ισχύουν για τους πρώην προέδρους μας που υπηρέτησαν με χάρη. Παρόλο που ο Τραμπ δεν είναι πλέον στο αξίωμα, θα πρέπει να εξακολουθεί να λογοδοτεί για τις πράξεις του και οι φορολογούμενοι δεν πρέπει να πληρώνουν το λογαριασμό για τις μελλοντικές του ενέργειες. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι στέλνω μαθητές στη Νότια Καλιφόρνια, ή οπουδήποτε στην Αμερική, σε σχολείο που ονομάζεται προς τιμήν προδοτικού προέδρου.

 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ