Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Διαμαρτυρία του Σωματείου εργαζομένων σε αρχαιολογικούς χώρους της Φλώρινας

Διαμαρτυρία του Σωματείου εργαζομένων σε αρχαιολογικούς χώρους της Φλώρινας

Ερωτήματα για την παράταση των συμβάσεων μόνο 5 εργατών Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στο έργο: “Αποκατάσταση και ανάδειξη Ακρόπολης και τμήματος του Νότιου Πλατώματος Ελληνιστικής πόλης Πετρών Αμυνταίου», της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φλώρινας, καταθέτει με ανακοίνωση του το Σωματείο εργαζομένων σε αρχαιολογικούς χώρους Φλώρινας.
Όπως αναφέρει προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ 27 άτομα, εκ των οποίων 7 επιστημονικού προσωπικού και 20 Υ.Ε. ειδικευμένοι εργάτες με σύμβαση για χρονικό διάστημα δυο μηνών από τους οποίους έμειναν μόνο οι 5 εργάτες Υ.Ε.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν, σύμφωνα με το σωματείο, είναι:
«Για ποιον λόγο και ενώ υπήρχε η δυνατότητα δεν παρατάθηκε στις συμβάσεις όλων των εργατών. Με ποιά κριτήρια έγινε η παράταση των συμβάσεων μόνο 5 εργατών.
Για ποιόν λόγο παρατάθηκαν οι συμβάσεις των εργατών στο 100% (3 εργάτες) από την ΠΕ Κοζάνης, στο 25% (1 εργάτης) των εργατών από την ΠΕ Έδεσσας και μόλις το 11% (1 εργάτης) από την ΠΕ Φλώρινας για ένα έργο που αφορά της Πέτρες Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας».

«Αξίζει να σημειωθεί – σημειώνεται – ότι οι εργάτες των οποίων δεν παρατάθηκε η σύμβαση τους, έχουν μεγάλη εμπειρία σε αναστηλωτικές και ανασκαφικές εργασίες αφού έχουν εργαστεί επί σειρά ετών σε παρόμοιες εργασίες. Αλήθεια είναι ότι οι εργάτες που παρατάθηκε η σύμβαση τους, αυτή την στιγμή δεν εργάζονται στον αρχαιολογικό χώρο Πετρών, αλλά στο κτίριο της εφορίας αρχαιοτήτων πλένοντας κεραμικά άσχετα από το έργο που έχουν προσληφθεί. Σε μια περιοχή που μαστίζεται από την ανεργία δεν μπορεί κανένας (που για δικούς του λόγους) να παίζει με τις ανθρώπινες ζωές. Το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια είναι ΙΕΡΟ».

Υπογραμμίζει τέλος: «Περιμένουμε τις απαντήσεις από την Εφορία Αρχαιοτήτων Φλώρινας, διαφορετικά θα θεωρήσουμε πως οι διαδικασία των παρατάσεων των συμβάσεων εμπεριέχουν δόλο».Πηγή: https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/florina/diamartyria-toy-somateioy-ergazomenon-se-archaiologikoys-choroys-tis-florinas/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ