Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Αποκάλυψη ντροπής: Η ΕΙΟ ζητούσε υπεύθυνη δήλωση από τους αθλητές ότι δεν θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη!

Αποκάλυψη ντροπής: Η ΕΙΟ ζητούσε υπεύθυνη δήλωση από τους αθλητές ότι δεν θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη!

Η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία ζητούσε «υπογραφή ασυλίας» από τους αθλητές!

Σε μια συγκλονιστική αποκάλυψη προχώρησε ο ΑΝΤ1 για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, η οποία έβαζε τους αθλητές να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα παραιτούνταν του δικαιώματος προσφυγής στα δικαστήρια, αν ήθελαν να ενταχθούν στην Ομοσπονδία και την Εθνική ομάδα!

Η σχετική σύμβαση που ήρθε στο φως, περιγράφει αρχικά τους όρους για τις χορηγίες και άλλα ζητήματα και προσθέτει: «Σε περίπτωση που υποπέσω σε οιοδήποτε σχετικό με τα παραπάνω, πειθαρχικό παράπτωμα, υπάγομαι αποκλειστικά στη δικαιοδοσία των αθλητικών δικαιοδοτικών και πειθαρχικών οργάνων παραιτούμενος (η) από τούδε και διά του παρόντος από κάθε δικαίωμα προσφυγής μου ενώπιον των πολιτικών Δικαστηρίων».

Δηλαδή απαγορεύεται η προσφυγή των αθλητών στη Δικαιοσύνη, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται πως η Ομοσπονδία από την πλευρά της, διατηρεί το δικαίωμα να τους πάει στα δικαστήρια εφόσον παραβιάσουν την υπεύθυνη δήλωση!

Επίσης, η σχετική δήλωση τους απαγόρευε να κάνουν αναρτήσεις ή δηλώσεις που μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο, ακόμα και για διοικητικούς παράγοντες!

Και όλα αυτά, ενώ η θύελλα των αποκαλύψεων για κακοποιήσεις αθλητριών στο χώρο μαίνεται…

 Πηγή: https://www.newsbreak.gr/ellada/163075/eio-ypeythyni-dilosi-athlites/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ