Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Κοζάνη: Σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για την μετεγκατάσταση της Ακρινής

Κοζάνη: Σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για την μετεγκατάσταση της Ακρινής

Αίτημα για τη διενέργεια έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα την μετεγκατάσταση της Ακρινής, ζητά ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, μετά από απόφαση που έλαβαν στην τελευταία συνεδρίαση τους.

Σύμφωνα  με τα πρακτικά της συνεδρίασης υπάρχει μεγάλη ανησυχία των κατοίκων, καθώς πλησιάζει ο χρόνος για τη μετεγκατάσταση.

Όπως αναφέρεται στο αίτημα που κατέθεσαν στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και με δηλώσεις του προέδρου του Τ.Σ., Θεοχάρη Καζαντζίδη,  ο νόμος  3937/2011 με το άρθρο 28 προβλέπει την ολοκλήρωση της μετεγκατάστασης της Ακρινής σε χρόνο που δεν θα υπερβαίνει τα δέκα έτη, ημερομηνία που εκπνέει στις 31/03/2021.

Ο κ. Θεοχάρης κάνει ιδιαίτερη αναφορά και δηλώνει την ικανοποίηση του για το  αίτημα του Δήμου Κοζάνης, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του master plan στο οποίο περιλαμβάνεται η μετεγκατάσταση της Ακρινής, παρ’ όλα αυτά ζητούν την σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου: «Να επικαιροποιηθούν οι θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ως προς την στήριξη του δίκαιου και καθ’ όλα νόμιμου αιτήματός που είναι η μετεγκατάσταση της Ακρινής, και να αποφασιστούν οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μετεγκατάστασης της Ακρινής».

Τέλος ζητάτε λόγω της σοβαρότητας του θέματος, να παρευρεθούν οι Βουλευτές του Νομού Κοζάνης, ο Περιφερειάρχης  Δ. Μακεδονίας  και οι φορείς της Ακρινής.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ: Σύνταξη- Δέσποινα ΑμαρντίδουΠηγή: https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/kozani/kozani-sygklisi-ektaktoy-dimotikoy-symvoylioy-gia-tin-metegkatastasi-tis-akrinis/

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ