Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Επίκειται συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη για ελληνικά νησιά, υφαλοκρηπίδα, ΕΕΧ κλπ.

Επίκειται συνάντηση Ερντογάν-Μητσοτάκη για ελληνικά νησιά, υφαλοκρηπίδα, ΕΕΧ κλπ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την προσευχή της Παρασκευής τοποθετήθηκε για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις λίγες ημέρες πριν ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές, λέγοντας πως είναι πολύ πιθανή μία συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα Ερντογάν ανέφερε πως «σε όλες τις συνομιλίες που είχαμε (σ.σ. με τους Ευρωπαίους) κρατήσαμε πάντα θετική προσέγγιση στο θέμα της συνάντησής μας με τον κύριο Μητσοτάκη, με την Ελλάδα».  

Όπως είπε «έχουν γίνει συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών μας. Είπαμε πως μπορούν να ξεκινήσουν οι διερευνητικές επαφές και οι αντιπροσωπείες μας μπορούν να συναντηθούν. Είπαμε, επίσης, πως μπορούμε να συναντηθούμε με τον κύριο πρωθυπουργό, πως μπορούμε να κάνουμε τέτοια βήματα. Οι εξελίξεις είναι προς αυτή την κατεύθυνση». 

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην ελληνική πρόταση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, την οποία δεν αξιολόγησε θετικά λέγοντας: «Είναι ένα θέμα που αξιολογούμε. Για την ώρα, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο. Θα το μελετήσουμε με τον οργανισμό εξωτερικών υποθέσεων της Τουρκίας. Δεν σημαίνει ότι επειδή η Ελλάδα το ζητά, μπορεί και να γίνει».Πηγή: https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/954197_ektakto-epikeitai-synantisi-erntogan-mitsotaki-gia-ellinika-nisia

BINTEO

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ