Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
vittis 3012/23- 3012/24

Dakar 2021 SS9: Πάτησε γκάζι ο Peterhansel, εγκατέλειψε ο Price

Dakar 2021 SS9: Πάτησε γκάζι ο Peterhansel, εγκατέλειψε ο Price

Μία από τις καλύτερες ειδικές διαδρομές του στο φετινό Dakar πραγματοποίησε ο Stephane Peterhansel την Τρίτη. Ο Γάλλος έβαλε το κεφάλι κάτω, οδήγησε γρήγορα, χωρίς λάθη και κατάφερε να πάρει τη νίκη στην 9η ειδική αφήνοντας αρκετά πίσω τους αντιπάλους του. Ο έμπειρος οδηγός της Mini πλέον έχει πάρει μια ικανοποιητική διαφορά της τάξης των 18 λεπτών στην κορυφή της Γενικής Κατάταξης.

Απομακρύνεται η νίκη από τον Al-Attiyah

Στη δεύτερη θέση της ειδικής τερμάτισε ο Nasser Al-Attiyah με το Toyota. Ο οδηγός από το Κατάρ Ο Peterhansel οδεύει για τη 14η νίκη του σε Dakar.προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Peterhansel, αλλά στάθηκε άτυχος καθώς ένα κλατάρισμα ελαστικού τον ανάγκασε να χάσει αρκετά λεπτά. Πλέον ο Al-Attiyah δεν έχει άλλη επιλογή από το να πιέσει στο όριο αν θέλει να παλέψει για τη νίκη. Προβλήματα είχε και ο Carlos Sainz με το Mini έχοντας και εκείνος ένα κλατάρισμα το οποίο τον άφησε στην 11η θέση της ειδικής, ωστόσο κρατάει την 3η θέση Γενικής.

Στην εξάδα της ειδικής βρέθηκαν οι De Villiers (Toyota), Al Rajhi (Toyota), Baragwanath (Century) και Prokop (Ford), ενώ στη Γενική παραμένουν στην εξάδα οι Przygonski, Roma και Al Qassimi με τους Vasilyev, Prokop, De Villiers και Lavieille να κλείνουν τη δεκάδα.

Highlights Cars SS9

Στις μοτοσικλέτες ταχύτερος όλων ήταν ο Kevin Benavides με τη Honda. Ο Αργεντινός εκμεταλλεύτηκε τα Τέσσερις Honda στην πρώτη εξάδα!προβλήματα των αντιπάλων του και με σταθερότητα στην πλοήγηση κατάφερε να πάρει τη νίκη και να σκαρφαλώσει στη 2η θέση της Γενικής Κατάταξης. Στην πρώτη θέση Γενικής παραμένει ο σταθερός Carnejo Florimo με τη Honda, ο οποίος τερμάτισε στην 3η θέση της ειδικής, ενώ ανάμεσα στα δύο Honda ήταν ακόμα μια Honda, αυτή του Ricky Brabec.

Αγώνας τέλος για τον Toby Price με την KTM.

Οκτώ εγκαταλείψεις είχαμε στην 9η ΕΔ

Το νέο της ημέρας φυσικά ήταν η εγκατάλειψη του Toby Price με την KTM. Ο Αυστραλός είχε ξεκινήσει πολύ Τέλος ο αγώνας και για τον Branch με τη Yamaha.δυνατά την ειδική και είχε ήδη πάρει προβάδισμα από τον Florimo, ωστόσο μια πτώση του κόστισε πολύ καταστρέφοντας τη μοτοσικλέτα του και στέλνοντας τον ίδιο στο νοσοκομείο με σπασμένη κλείδα. Πλέον την KTM κρατάει ψηλά ο Sam Sunderland, ο οποίος τερμάτισε στην 4η θέση της ειδικής και έχει πλασαριστεί στην 3η θέση της Γενικής. Εγκατάλειψη είχαμε και για τον Ross Branch με τον κινητήρα της Yamaha του να παραδίδει, ενώ στην εξάδα της Γενικής βρίσκονται επίσης οι Brabec, Barreda Bort και Sanders.

Επόμενη ειδική είναι η 10η Neom > AlUla των 583 χιλιομέτρων (342 Km ειδικής).

Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος



Πηγή: https://www.zougla.gr/automoto/moto/agones/article/dakar-2021-s9-patise-gazi-o-peterhansel-egatelipse-o-price

BINTEO




ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ